Eskimodrollen en stokzwaaien

Als een eskimo moet poepen, neemt hij een stok mee. Weet je waarom? Om de sledehonden van zich af te slaan. De eskimo hurkt neer in de sneeuw en zodra de drol naar buiten komt, duiken de sledehonden op hem af. Als het even kan, happen ze de drol zo onder zijn kont vandaan. Puur lijfsbehoud, die stok, want voor een slee lopen al snel 10 tot 15 honden.

Wat is er zo lekker aan eskimopoep?

Zo lekker dat de honden er om vechten? Het antwoord is simpel: vet. Een eskimo eet behoorlijk vette voeding, dit beschermt hem tegen de kou. Maar ook de sledehonden kunnen natuurlijk wel een extra speklaagje gebruiken. Daarom azen ze op de vette drollen die hun baasje er tijdens een lange rit in de sneeuw uitperst.

Een slimme eskimo legt een lokdrol 

De echt slimme eskimo’s maken hier ook wel eens misbruik van trouwens. Zo’n dampende, vette drol is bijna zwart van kleur. Dat steekt behoorlijk af in de sneeuw. De sledehonden zien de drol dan ook al van verre liggen. En natuurlijk willen ze dan maar één ding: erop af!
Als de honden te moe zijn om de slee een hoge heuvel op te trekken, weet de eskimo dan ook wat hem te doen staat. Hij loopt vooruit, trekt zijn broek naar beneden en legt een verse keutel. En voor hij het weet, staat de slee voor zijn neus. Klaar voor een nieuwe tocht.

Waarom ik je dit vertel?

Omdat ik je graag iets wil laten zien. Dat ik kan schrijven, maar vooral dat ik weet hoe je een tekst schrijft die je onthoudt.

Dit verhaal zit vol onbewuste prikkels

Wat jij niet weet, is dat deze tekst vol zit met prikkels die jouw onbewuste brein op scherp zetten. En dat is ook wat ik voor jouw klanten doe. Over ieder onderwerp, in iedere tone of voice en voor iedere doelgroep. Goede content krijgt mensen in beweging en dat is precies waar ik op uit ben als ik webteksten voor je schrijf.

Suzanne, Freelance TekstschrijverSuzanne, Freelance Tekstschrijver

Meer weten over Eskimo's?

Dan Google je maar. Voor webteksten moet je mij hebben. Stuur me een mail met je vraag, dan help ik je verder.